Alkulähteen vesi

28.06.2024

Elävää vettä

Oletko koskaan ajatellut, kuinka monta prosenttia sinusta on vettä? En minäkään ennen kuin törmäsin antioksidanttiseen ja elävään veteen...

Meissä virtaava vesi on samaa vettä, joka löytyy luonnossa ja näin ollen olemmekin osa tätä virtaavaa syklistä toistuvaa liikettä. Me koostumme noin 70 % vedestä. Jos tätä alkaa ajattelemaan tarkemmin, ymmärtää että vesi on kaiken elämän edellytys ja perusta. Ei siis ole samantekevää mitä vettä juomme. Suurin osa asutuksesta on alkanut veden ääreltä, sillä näissä paikoissa olosuhteet olivat otolliset viljelylle.

Japanissa on ymmärretty jo pitkän aikaa sitten veden merkitys ihmisten terveydelle. He tutkivat vettä ja etsivät keinoja parantaa jo saastuneita vesialueita sekä isoja vesistöjä. Yksi alan pioneeri on Masaru Emoto, joka tieteellisesti todisti veden omaavan muistin jäädyttämällä vesikiteitä.

Suomessa maailman puhtainta vesijohtovettä?

Olet varmasti kuullut, että meillä Suomessa on maailman puhtainta vesijohtovettä. Vesi on lähtöpisteessä suhteellisen puhdasta, mutta mietipä hetki putkistojemme kuntoa... Samoin vettä käsitellään kemiallisesti ja muilla menetelmillä ennen kotitalouksiin saapumista mm. käyttämällä saostuskemikaalia ja klooriyhdistettä (klooriamiinia). Näiden lisäksi vesi käy läpi otsonoinnin ja aktiivihiilisuodatuksen sekä UV-valon avulla tehtävän desinfioinnin.

Suurin osa meistä on alinesteytettyjä ja kaikki vesi ei ole samanarvoista. Kangen vesi on alkaalista ja antioksidanttista vettä, joka tuotetaan vesi-ionisaattorilla. Kangen on japania ja tarkoittaa paluuta alkulähteelle.

Kangen vesi-ionisaattori sisältää filtterin, joka esipuhdistaa hanaveden ja tämän jälkeen elektrolyysin avulla tuottaa vetyrikasta vettä, joka sisältää korkeita määriä molekulaarista vetyä (H2). Molekulaarinen vety toimii antioksidantin tapaan ja imeytyy nopeasti solukalvojen läpi, samalla vähentäen vapaita radikaaleja sekä oksidatiivista stressiä kehossa. Monet sairaudet elävät happamassa ja nykyisin ruokavaliomme on yllättävän hapan. Alkaalinen vesi tuo balanssia kehoomme ja auttaa kehoa ylläpitämään optimaalista tilaa toimia oikein.

Vedellä on myös rauhoittava vaikutus meihin ihmisiin: rannalla laineiden liplatuksen kuuntelu, aaltojen pauhu, suihkussa valuva vesi rentouttaa ja puhdistaa, uidessa tai kelluessa tila muistuttaa meitä kohdusta, joka myös rauhoittaa.

Virtaava vesi parantaa. Meillä on paljon opittavaa vedeltä. Aivan kuin virtaava vesi, tulee energian virrata meidänkin elämässä. Jos virta padotaan, aiheuttaa se ongelmia. Jos sinä ja minä teemme elämässä vastoin sisäistä ohjausta, ei energia pääse virtaamaan, vaan aiheuttaa mutkia matkaan.

Kehotankin sinua pohtimaan mitä vesi merkitsee sinulle?

Muista kiittää vettä jota juot ja käytät, niin vesi peilaa sinulle saman kiitollisuuden takaisin.

"Sinä olet vettä ja veden viisautta, jonka tunnet. Anna siis vain itsesi virrata, ja silloin ihme kasvaa..."

(Masaru Emoto)